čtvrtek 10. května 2018

Příspěvek na GIVS 2018 - BIM a GIS, co mají společného

Koncem prvního květnového týdne se v Praze na Novotné ho lávce konala konference GIVS 2018 pořádaná CAGI. Významným tématem konference byl fenomén BIM. A u toho jsme samozřejmě nemohli chybět.

S kolegy z divize AEC (stavebnictví) jsme připravili celkem tři témata, ze kterých se nakonec v programu konference objevil jeden příspěvek:


V 15 minutách jsme představili CAD Studio jako společnost, která má bohaté reference, tedy zkušenosti a kompetence, jak v oblasti GIS tak v oblasti BIM. Vysvětlili jsme náš důraz na hodnotu dat a její maximální zachování a zhodnocení,a  vrhli jsme se na praktický stav propojení GIS a BIM. 

Ten je dnes bohužel omezený na pouhé jednorázové vytěžování: BIM modelů do GIS/FM systémů a naopak, GIS dat a vrstev jako podkladů do BIM modelů. Je smutné, že toto je dnes jediný dosažitelný postup, navíc obvykle vůbec ne hladký. 



Naším cílem je ale víc! Myslíme si, že BIM a GIS/FM vedle sebe musí trvale koexistovat, že každé prostředí a každý nástroj má své uživatele, své místo. A tyto dva světy, dva způsoby práce, dvě datové oblasti, je nutné bezešvě a co nejtěsněji integrovat. V CAD Studiu pro tento účel vyvíjíme již třetí generaci nástrojů:


Klíčové komponenty jsou kvalitní GIS a BIM platforma založená na moderních technologiích, s jednotným datovým skladem, jednoduchý a rychlý prezentační klient twiGIS, propojený s inteligentním DMS pro správu a prezentaci vlastních BIM modelů i jejich obsahu.

Pokud se chcete dozvědět více, sledujte naše informační kanály a zúčastněte se našich akcí: GIS roadshow, případně GIS fórum (letos 10.-11.10.).

Žádné komentáře:

Okomentovat