středa 11. října 2017

GISfórum 2017 - ohlédnutí


Třetího října proběhl jubilejní desátý ročník akce GISfórum zaměřené na výměnu zkušeností v oblasti GIS. Letošní program byl nasměrován především na zkušenosti spojené s životním cyklem dat ve společnosti a jejich návazností na systém GIS.

Na toto téma měl prezentaci Martin Vlček ze společnosti ČEZ, a.s. a dále na něj navázali Jakub Bican a Lubomír Lazar. Ten ukázal praktický příklad, jakým způsobem lze migrovat BIM data vytvořená  projekční společností do aplikace twiGIS (GIS). K tomuto tématu se v nejbližší době určitě vrátíme a přineseme podrobnější informace.


Dalším prezentujícím byl Michal Štajnc z teplárenské společnosti R A T E s.r.o.,  který všem účastníkům dokázal, že i v malé společnosti má GIS praktické a především efektivní využití. Díky integraci systému GIS na obchodně-technický informační systém eSADA, dokáží v R A T E prostřednictvím klienta AutoCAD Map 3D prakticky do minuty vygenerovat hromadnou korespondenci pro odběratele dotčené pravidelnou odstávkou či poruchou.

Závěrečnou zákaznickou prezentaci obstarali pánové Branislav Štefanec (Bratislavská vodárenská spoločnosť a.s.) a Ján Kobyda (Infra Services a.s.). Oba prezentující předali všem účastníků své praktické zkušenosti s migrací dat a především následným čištění dat v GIS. Čištění dat bylo zaměřeno na odběrná místa s návazností na provozovaný zákaznický informační systém a slovenský katastr nemovitostí (registr adres). Pro všechny účastníky byly určitě zajímavé i praktické rady na téma jak zainteresovat více uživatelů do systému GIS.

Ještě jednou děkujeme všem prezentujícím za přínosné informace a všem účastníkům za příjemnou společnost!

Žádné komentáře:

Okomentovat