úterý 27. února 2018

Modernizace GIS na Severočeské teplárenské a.s.

V minulých týdnech byl do provozu spuštěn modernizovaný GIS ve společnosti Severočeská teplárenská, a.s.

Původní systém byl implementovaný v roce 2014 výhradně na technologii Autodesk - mapovém serveru Autodesk Infrastructure Map Server (AIMS) a silném klientu AutoCAD Map 3D. Dnes většina uživatelů systému využívá moderní responzivní aplikaci CAD Studio twiGIS, která byla v rámci modernizace nově implementována. Kromě efektivní podpory každodenní práce ji mohou zaměstnanci využívat i na mobilních zařízeních v terénu.

                            

Po dokončení upgrade využívá Severočeská teplárenská komplexní řešení CAD Studia určené pro provozovatele inženýrských sítí, tzn. využití následujících nástrojů a aplikací:


„Modernizací GIS, zejména využitím aplikace twiGIS, chceme zefektivnit práci s GIS. Doposud koncový uživatel na jednání či šetření uskutečněné mimo areál teplárny vyjížděl s tištěnými poznámkami a mapami. To je minulost. Dnes stačí mít po ruce chytrý telefon a přímo na místě šetření si zobrazit gisová data, která lze editovat, přidávat k nim aktuální fotografie nebo nějaké poznámky. Modernizací GIS se ušetří nejen čas, ale z dlouhodobého hlediska i peníze.“
Ing. Tomáš Tvrdík, Správce majetku a GIS, Severočeská teplárenská, a.s.


Provedené změny výrazně modernizují celé řešení, zejména v oblasti podpory práce koncových uživatelů, kteří přecházejí z dosavadního prostředí AIMS na moderní řešení CAD Studio twiGIS.

Žádné komentáře:

Okomentovat