úterý 13. února 2018

Nové funkce v twiGIS pro katastr nemovitostí

Aplikaci twiGIS ve verzích "M" a "L" jsme obohatili o nové funkce pro katastr nemovitostí.

twiGISv české prostředí umí nativně využívat data RÚIAN, včetně optimalizovaného fulltextového hledání adres, či strukturovaného hledání parcel. Polygony parcel i definiční body je samozřejmě možné vektorově zobrazit v mapě a tématicky zobrazovat pomocí různých stylů a kritérií. Podrobnější informace o parcele typu listu vlastnictví či jiné právní vztahy byly doposud řešeny pouze odkazem na nahlížení do katastru nemovitostí.

Nyní přinášíme následující rozšíření, založená na popisných datech z VFK, která lze importovat pomocí našeho nástroje VFK2DB:
  • Zobrazení sousedních parcel - pro vybranou parcelu je možné vypsat všechny sousední parcely, zobrazit jejich seznam, zobrazit zpět v mapě a pracovat s nimi všemi obvyklými nástroji v twiGISu. 
  • Zobrazení listu vlastnictví - v novém okně se vypíše opis LV, který obsahuje všechny dostupné informace importované z VFK, vztahující se k parcele (nemovitosti, parcely, vlastnictví, jiné právní vztahy, řízení, atd.).
  • Stažení listu vlastnictví do souboru - list vlastnictví lze také stáhnout do souboru - excelové tabulky.
Jedná se o druhou sadu specifických funkcí twiGISu zaměřených na katastrální data - tím to však zdaleka nekončí. V plánu je modul pro podrobné procházení a vyhledávání katastrálních dat v panelech twiGISu a doplnění dalších potřebných výstupů.

Ukázkové video:


Žádné komentáře:

Okomentovat