středa 28. listopadu 2018

twiGIS implementován v ČEZ Energetické služby, a.s.

Přehled projektů dostupných v aplikaci twiGIS

Společnost ČEZ Energetické služby, a.s. (dále ČEZ ES) zajišťuje komplexní služby v oblasti provozování energetických hospodářství, veřejného osvětlení, dodávky plynů, pitné vody, odpadní vody a provozování čistírny odpadních vod. 

Na všechny výše uvedené agendy spojené s provozem zařízení a správou majetku je využíván systém GIS, který byl ve společnosti implementován již v roce 2013. Původní GIS řešení implementované nad produkty společnosti Autodesk (AutoCAD Map 3D a Infrastructure Map Server) bylo v roce 2015 rozšířeno o veřejnou aplikaci Vyjadřovací portál, za účelem elektronizace a automatizace zpracování žádostí o vyjádření o existenci sítí.

V letošním roce se společnost rozhodla opustit webového klienta Infrastructure Map Server a nahradit jej aplikací twiGIS, která odpovídá aktuálním potřebám a požadavkům uživatelů. Mezi ty nejdůležitější patří především možnost rychle a jednoduše dohledat potřebnou informaci, nebo využití dat přímo v terénu. 

Aplikace twiGIS je na ČEZ ES rozdělena do několika projektů a to dle oboru činnosti. Jednotliví zaměstnanci společnosti mají přístup jen do těch projektů, které se vztahují k jejich profesi. Toto rozdělení je především z důvodu efektivity a rychlosti práce. Zaměstnanec má k dispozici pouze data, která jsou potřebná pro jeho činnost. 

Ukázka z projektu VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ
Aplikace twiGIS je přímo napojena na dosavadní databázi a mimo práci s grafickými daty umožňuje pracovat s atributovými hodnotami (vícenásobné filtrování, exporty dat, zobrazení podrobných informací o prvku,...).
Systém GIS je dále integrován na softwary třetích stran a to konkrétně SAP (evidence majetku) a SYNERGIT (evidence provozních distribučních zařízení). twiGIS se tak ve společnosti stává důležitou aplikací, která efektivní a intuitivní formou poskytuje zaměstnancům informace a to jak v kanceláři, tak přímo v terénu.
Ukázka z projektu TEPELNÉ HOSPODÁŘSTVÍ
"Nasazení aplikace Vyjadřovacího portálu nám výrazně zjednodušilo a zrychlilo proces vyjadřování k existenci inženýrských a energetických sítí, což přineslo výhody zejména našim zákazníkům a žadatelům o vyjádření. S výhodou bylo využito všech dat ze systému GIS. Pro další zefektivnění našich služeb a interních procesů jsme se rozhodli využít aplikace twiGIS, jejíž nasazení výrazně zrychlí práci a přístup k potřebným datům a sítím jak v terénu, tak v procesu řízení inženýrských sítí ČEZ ES."
Doplňuje Ing. Jaromír Vítek – vedoucí oddělení integrované řízení kvality.



Žádné komentáře:

Okomentovat