úterý 27. října 2020

Kdy bude GISfórum 2020?

Určitě vás zajímá, kdy bude GISfórum 2020! Jak to bude se dozvíte opět ve videu. Kromě toho zde uvidíte i náhled docela zásadní technické novinky týkající se twiGIS a open source nástroje QGIS... 

Příspěvky tady na blogu můžete sledovat přes RSS kanál (na konci stránky) a všechny obvyklé sociální sítě.

A nezapomeňte se nám ozvat! (tady, nebo na všech těch sítích)

2 komentáře:

  1. Jaká je politika CAD Studia v realizační části DTM ČR?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když se nám to v poslední době příliš časově a organizačně nedaří (reálně bylo z naší strany bohužel několik měsíců ticho), snažíme se být "u toho". Díky tomu, že působíme v oblastech CAD, BIM i GIS, cítíme kompetenci vstupovat do té diskuze, připomínkovat, navrhovat tak, aby bylo co nejlepší celkové user-experience četných "koncových uživatelů", tedy občanů, stavebníků, ale třeba i malým síťařům, a dalších subjektů, kteří vzhledem ke státu a institucím tahají za kratší konec. A myslím tím UX vlastního budoucího procesu digitálního stavebnictví a celé inovace jako takové nikoliv nějakých nástrojů.

      Z hlediska praktické realizace, tedy např. vytváření a dodávání SW řešení, stojíme spíše opodál. Na jednu stran jsme považováni za silného hráče z pohledu jednoho vendora třeba v oblasti BIM, a svým způsobem jsme tím limitováni v možnostech některé věci ovlivňovat, na druhé straně vidíme, jak si jiní technologičtí hráči "parcelují" nově otevřená území IT řešení státu a krajů třeba v oblasti GIS, vyjadřování.

      Politika je tedy taková, že chceme nadále být hlavně dobrým partnerem těch, kterým pomáháme doposud. Ať už ovlivňováním věcí na straně institucí, nebo dodávkou technologií a řešení, které jim umožní být v novém prostředí ještě efektivnější nebo konkurenceschopnější (případně aby je to prostě jen nezavalilo).

      Je tím prosím otázka zodpovězena?

      Vymazat