pondělí 19. září 2022

GISfórum 2022 - 6.10.

Zveme vás na 14. ročník konference GISfórum. http://konference.gisforum.cz/gisforum-registrace.asp

Konference je zaměřena na ukázky řešení reálných projektů a implementací, které přednáší manažeři, správci a profesionální uživatelé GIS a FM systémů. Jedná se o ideální příležitost, jak získat praktické zkušenosti o využívání GIS produktů firmy Arkance Systems, Safe Software a Autodesk. Zákaznické prezentace jsou doplněny o ukázky nových řešení z dílny divize GIS Arkance Systems.

Speciální prostor dostala nová služba DTM konektor, která umožní napojení správců infrastruktury na DTM ČR a tím i splnění nové povinnosti od poloviny roku 2023.


Letošní setkání se uskuteční ve Dvoře Pecínov. program je rozdělen do čtyř ucelených tematických bloků:

CAFM řešení

V tomto bloku se můžete těšit na dvě zákaznické prezentace, které mají společné téma, kterým je správa areálu a dlouhodobá údržba dat a informací. 

  • Představení CAFM v prostředí Skupiny ČEZ - Ing. Jitka Havelková, Ing. Petr Militký, ČEZ a.s.
  • 8 let GISu na Výstavišti České Budějovice. Jak jsme daleko? - Jan Šesták, Petr Horký, Výstaviště České Budějovice, a.s.

Platforma twiGIS

Aplikace twiGIS již není jen jednoduchou mapovou aplikací. Umožňuje implementovat moduly, které slouží ke konkrétním účelům. Dokáže se integrovat na data jiných prostředí a vzájemně s nimi komunikovat. V tomto bloku se zaměříme na možnosti, které platforma twiGIS nabízí.  

  • BIM@CAFM - Tomáš Šustek, Arkance Systems
  • DTM konektor - Jakub Bican, Arkance Systems

Automatizace zpracování dat

Automatizace zpracování dat je jednou z nejvíce rostoucích oblastí divize GIS. Za poslední rok jsem zrealizovali několik projektů, které významně šetří čas uživatelům. Specialisté a zákazníci se podělí o reálné zkušenosti s automatizace rutinních agend i komplexních integrací pomocí FME. Prezentace doplní zkušení FME konzultanti, kteří v letošním roce prezentovali naše dovednosti na celosvětové konferenci v Kanadě.

  • Automatizace rutinní práce pomocí FME - Ondřej Žák, Zakra, s.r.o.
  • Využití FME serveru pro automatizaci zpracování dat - Stanislav Klimenta, ČEZ, a.s.
  • Postřehy z FME User Conference - Lubomír Lazar, Jiří Carda, Arkance Systems

Utility řešení

Aplikace twiGIS není již jen produkt pro český a slovenský trh. Novým působištěm aplikace je Maďarsko, kde má Arkance Systems také divizi GIS. Kolegové se s vámi podělí o zkušenosti z implementací a rozdílech v přístupu k informací či využití aplikace. 
Poslední prezentace bude zaměřena na nejnovější funkci aplikace twiGIS a s tím i spojenou zásadní změnu v používání aplikace Operátor pro Vyjadřovací portál. 

  • The present of GIS and the future of twiGIS in HungaryRóbert Cservenák a kolegové, Arkance Systems Hungary (přednáška bude v angličtině s překladem do češtiny)
  • Novinka: kompletní správa vyjádření v twiGIS Tomáš Kroupa, Arkance Systems


Žádné komentáře:

Okomentovat