pondělí 31. října 2022

Novinky GIS aplikace twiGIS 2022.3

Společnost Arkance Systems vydává novou verzi GIS aplikace twiGIS - twiGIS 2022.3. Třetí aktualizace vydaná k release 2022 přináší několik zajímavých novinek a také několik drobných oprav. Další plánované novinky si můžete prohlédnout (nebo sami navrhnout) na nástěnce Trello - twiGIS roadmap.

Přehled novinek verze 2022.3

Modul WVP: Byla doplněna podpora pro nový modul pro Vyjadřovací portál (WVP) založený na twiGISu (viz nedávná konference GISfórum).

Podpora nové datové akce, kdy se pro konkrétní prvek může zobrazit nový panel s vlastním obsahem z libovolné URL. Jedná se v podstatě o podporu IFRAME/EMBED v twiGIS, díky které je možné v panelu otevřít libovolnou web stránku. Její URL adresu je možné parametrizovat skrze proměnné z vlastních dat - je tak možné otevírat URL s konkrétními daty pro vybraný prvek!

Příklady použití:

  • Video z bezpečnostní kamery v GIS může být dostupné přímo v prostředí twiGIS (obdoba můžou být webové kamery)
  • Firmy a informace z ARESu, může být zobrazen rozcestník firmy s podrobnými informacemi přímo v prostředí twiGIS
  • a spousta dalších možností ...

POZOR: vložená stránka musí mít povolený obsah pro IFRAME, takže nelze použít např. pro BIM360 nebo nahlížení do KN od ČÚZK

Speciální MediaProvider "Cityscape", který umožňuje čtení souborů ze systému CityScape (HU - VARINEX řešení) a následně je zobrazit v twiGIS.

Tento provider podporuje POUZE čtení všech typů souborů. Mapování souborů na konkrétní třidu prvku/entitu a prvek je uloženo ve vlastní tabulce DOCUMENTMANAGER_SETTINGS v databázi a vlastní soubory se ukládají na určené místo na disku.

MÉDIA: Nové doplněné zástupné obrázky pro další typy souborů - s příponou:

  • .txt
  • .zip / .rar
  • .ppt / .pptx

MÉDIA: Zobrazení TAGů - doplněna podpora zobrazení tagů v galerii pro rychlejší zorientování se v souborech.

MÉDIA: Náhled obsahu PDF souboru - doplněna možnost přímého náhledu PDF v nové záložce prohlížeče bez potřeby stahování.

Datum/čas: Konfigurace pro výchozí formát pro zobrazení / editaci datumu a času. Při implementacích twiGIS v zahraničí jsou jiné zvyklosti pro zobrazení a práci s datumem, např. v HU.

Instalace: Nové zakládací skripty.

A na co se můžete těšit v další verzi? Na zajímavou funkci "twiGIS naruby" nebo na vylepšenou podporu WMTS. Nezahálíme!

Žádné komentáře:

Okomentovat