pátek 22. března 2024

Jak se předávaly zkušenosti na konferenci DTM ČR v praxi!

Jak je možné předávat zkušenosti a praxi u projektu DTM ČR, když jeho zahájení je až 1.7.2024? Odpověď je jednoduchá. Tímto projektem se nejen společnost ARKANCE, ale i zástupci společností jako je ČEPS, Teplárna České Budějovice či GasNet zabývají již téměř dva roky. A tento náskok je nyní vidět. Během této doby jsme narazili na spoustu překážek, které se nám podařilo společnými silami překonat a připravit funkční řešení - aplikaci DTM Konektor.

A právě předávání  takto nabytých zkušeností bylo hlavním tématem konference DTM ČR v praxi, která proběhla v úterý 19.3.2024. Jednalo se spíše o diskusní fórum, jehož konkrétní náplň do značné míry řídili svými dotazy sami účastníci - těch bylo celkem přes 60. 

Řečníky ze zástupců firem provozující technickou infrastrukturu (Josef Chrást - ČEPS, Dana Zídková - Teplárna České Budějovice, GasNet - Cyril Modra) doplnili zástupci společností a institucí, které jsou na "druhé straně" - tedy příjemci dat Digitální technické mapy ČR. Jak je na DTM připraven Jihočeský kraj? Na toto téma jsme diskutovali s Jakubem Hulcem. Jaký je aktuální stav systému DTM a jaké jsou technické náležitosti s přechodem na verzi VFK-DTM 1.4.3? Odpovědi dostali účastníci od hlavní architekta celého projektu Petra Šebesty ze společnosti T-Mapy. A celý projekt zastřešuje ČUZK. O aktuální informace, ale především odpovědi na dotazy se podělil jeho zástupce, pan Jiří Formánek. 

Příjemné prostředí, přátelská atmosféra a věříme, že i spousta předaných zkušeností, cenných informací, které správcům technické infrastruktury pomohou v posledních měsících příprav na rozběh DTM. To byl cíl konference, který se podařilo splnit. Děkujeme všem přednášejícím i návštěvníkům, kteří se na tom podíleli. 

Žádné komentáře:

Okomentovat